top of page

Blomstereng

Jeg sår og planter blomster, som er vilde og hjemmehørende i Danmark, til gavn for dyrelivet og biodiversiteten. Blomsterengen vil udvikle sig og blive en permanent del af din have eller område, der vil blomstre fra maj til september. Vilde haver/bede er vidt forskellige både i størrelse, udseende og jordforhold. Jeg kan hjælpe dig med at finde den bedste løsning ud fra dit område og dine ønsker.

Etablering af blomstereng

Etablering af vilde hjemmehørende blomster er en god mulighed for, i løbet at 2 år, at få rigtig mange nye arter.  Blomsterengen etableres forskelligt i forhold til jorden og naturen i nærområdet. Derfor er prisen også forskellig.
 

Nogen steder er jorden meget tør og næringsfattig, og andre steder er den fugtig og rig på næring. Hvis der er en klassisk græsplæne i forvejen, er det nødvendigt at fjerne så meget græs som muligt, for at give frøene mulighed for at spire. Derfor er det stort set altid nødvendigt at grave 7-10 cm græstørv af.

Blomstrer plænen allerede?

I nogle plæner er der allerede rigtig mange andre planter end græs. I et sådan tilfælde, foreslår jeg at ændre på plejen, så disse planter for lov at udvikle sig og blomstre. På den måde kan jeg undgå at etablere og lade plænen vokse op og lave høslæt på den efter behov. Du kan læse mere om høslæt som naturpleje her.

Udplantning af vilde blomster

Hvis du ønsker flere blomster på din naturgrund, med et hurtigere resultat, så er der mulighed for udplantning af forskellige hjemmehørende arter. Jeg ser på din grund, og i fællesskab udvælger vi de ønskede arter, som passer bedst til naturen på din grund. Det kunne være blomster som fx Blåhat, Djævelsbid, Kællingetand og Stor Knopurt.

bottom of page